Snel Internet op de Voorsterklei

Vanaf 2014 hadden wij het plan opgevat om onze klanten op de voorsterklei een betere internetverbinding beschikbaar te kunnen stellen.

Dit heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar uiteindelijk werd januari 2017 door ons aan de opdracht verstrekt om een 500 mbit verbiinding te gaan aanleggen om de Voorsterklei van Snel Internet te voorzien.

Nu december 2017 is het gerealiseerd. na 3 jaar is het dan gelukt en kunnen onze klanten op eenzelfde wijze het internet gebruiken zoals de overige 90% van nederland waar de voorzieningen op dit vlak beter zijn.

 

Uiteraard weet je als je buitenaf gaat wonen dat je geen snelle verbinding tot je beschikking zult hebben, maar nog geen 2 mbit door een beleid om je op de 4G masten te krijgen is weer een ander verhaal.

 

Als Kean-IT hebben wij de visie dat snel internet voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. Soms hangt daar een prijsplaatje aan, dat kunnen wij niet veranderen, maar we doen onze uiterste best om onze visie te realiseren.

 

De Voorsterklei is ontsloten, en ook nog met een betaalbaar concept. Hier zijn wij trots op en we kunnen nu met een glimlach terug kijken naar alle moeite die we er in gestoken hebben.

Het was het waard.

 

Dec 2017,  Peter  Gerritsen

Het verloop

2014

Eerste onderzoeken en metingen,  onvoldoende bereik vanaf bestaande steunpunten.

 

2015

Een nieuwe ingang, helaas geen overeenstemming kunnen bereiken met de eigenaren van het desbetreffende pand. 

 

2016 

Opnieuw mogelijkheden, ditmaal via de andere zijde van de Voorsterklei, helaas onvoldoende bandbreedte beschikbaar.

 

Nov 2016

Contract is mogelijk met een grote internet provider voor een 500 Mbit aansluiting in het dorp en daar vandaan doorzetten naar de Voorsterklei zou mogelijk kunnen zijn.

 

13 jan 2017

Overeenkomsten bereikt met alle betrokken partijen en opdracht verstrekt tot de aanleg van de 500 Mbit internet feed

 

17 Jan 2017

Opdracht acceptatie van de aannemer ontvangen.

 

Vergunningstraject

Voor de aanleg van de Internet feed moet er een flink stuk langs een openbare weg worden gegraven. De vergunning hiervoor is bij de Gemeente Voorst aangevraagd.

Naar verwachting zal deze eind maart verstrekt worden.

 

27 Febr 2017

Netwerk plan opgezet en start van de inkoop van de benodigde materialen

 

31 Maart 2017

Helaas is de graafvergunning en het bodemonderzoek nog niet rond. Het is dus nog even wachten voor we aan de slag kunnen.

 

31 Augustus 2017

Helaas heeft het de nodige tijd geduurd voor alle vergunningen binnen waren maar het goede nieuws is dat de aanleg begonnen is!

De eerste werkdag van de aanlegploeg zit erop, de hoofdverbinding zal in de komende weken gerealiseerd moeten worden, (sorry als u hier eventjes hinder van ondervindt), de eerste straalverbinding kan geactiveerd worden, stroom kabels zitten in de grond, de eerste mantelbuizen zijn gelegd.... 

Eindelijk de werkelijke uitvoering.

 

14 oktober 2017

Vandaag de link en mast op de Voorsterklei geactiveerd. De afgelopen weken zijn de kabels langs de openbare weg ingegraven, Over 1,5 week wordt de hoofdaansluiting geactiveerd en dan is het zover.

500 Mbit/s beschikbaar voor onze klanten op de Voorsterklei!

Het heeft even geduurd, maar het volhouden heeft geloond!

 

24 oktober 2017

De hoofdaansluiting is geactiveerd.

 

28 oktober 2017

De gebruikers zijn allemaal aangesloten en hebben een gemiddelde aansluitwaarde van 150 Mbit/s.

 

 


Voorsterklei

Kean-IT Servicedienst v.o.f.

 

Email: verkoop@kean-it.nl

Tel: 0575-47 69 29